Bine ati venit pe site-ul Mişcării "INIŢIATIVA CIVICĂ"!

 

Mă bucur să vă salut și din numele propriu și din numele  persoanelor care împărtășesc sloganul de bază ale Mişcării. Acest slogan este CONSOLIDAREA SOCIETĂȚII ȘI DEZVOLTAREA ȚĂRII!

 

Pentru ce, totuşi, pledăm ? - Pentru:

a) A avea o alternativă pentru alegătorii, care nu doresc să voteze pentru candidații înaintaţi de partide. Acești alegători prezint nu mai puțin de 52% din voturile cetăţenilor Moldovei.

Oamenii văd că părțidele au adus Ţara la un astfel de declin din cauza unui sistem ineficient de guvernare, care trebuie schimbat. Și acest lucru reprezintă o sarcina comună civică mai degrabă decât de partid. Prin urmare, toţi activişti civici care nu sînt implicaţi în scheme murdare – SÎNTEŢI BINE VENIŢI la un dialog și munca în comun! Este evident că vom avea nevoie de fiecare persoana demnă şi încă vom simți o lipsă de personal cinstit. Așa că – MERGEM ÎNAINTE!

b) Să scăpăm de geopolitica și să punem pe ordinea de zi problema dezvoltării Moldovei în toate domeniile și regiunile în baza unui plan de dezvoltare social-economic bine chibzuit. Să nu vorbim despre ceea pentru ce sîntem împotriva dar despre ceea ce sintem pro, șă punem pe ordinea de zi temele la care dorim să găsim soluții, temele de dezvoltare a Ţării şi a societăţii. Toţi împreună! Sigur că cu excepția delapidatorilor fără pocăinţă și cei care doresc să distrugă statalitătea Republicii Moldova. Pe ei nu-i vom lua cu noi în viitorul strălucitor a Moldovei!

c) Să creăm partenerilor noștri externi, atât din Occident cît și din Est o alternativă pentru colaborare. Bănuiesc că mulțora dine ei le este silî să interactioneze cu clasa politică existentă, dar n-au încotro. Astăzi a apărut o altă posibilitate de a colabora și o altă cale de dezvoltare a Moldovei în baza consensului în societate. Trebuie să dezvoltăm această oportunitate, deoarece scânteia inițiativelor civice nu ar trebui să se stingă;

d) Să nu dăm voie politicienişor de azi să înșale poporul moldav și să nu împună  alegătorii la un vot  geopolitic când sîntem nevoiţi să votăm nu pentru ci contra.

De fapt vă invităm să veniţi la Sediul central, să facem cunoştintă şi să stăm de vorbă cum procedăm. Si vom decide ce putem face împreună pentru a asigura ca Republica Moldova să devină o Ţară de cetățeni buni, cinstiți și cu un nivel de trai cel mai înalt! Aceasta depinde de fiecare dintre noi!

 

LUMEA SE UITĂ LA TINE, MOLDOVA!


 


"ЧЕСТНО ГОВОРЯ", EMISIUNEA DIN 19.09.2016, "REALITATEA TV"

EMISIUNEA "IMPORTANT" TVC21

2016 09 27 Dezbateri. Ed 6,"Trăsăturile specifice ale prezidenţialelor-2016."

Interviu la RTR Moldova

Adresele blocurilor cincumscripției Nr. 24

Pezentarea programului electoral

Alegeri în Parlamentul RM 24 februarie 2019

Adresele blocurilor cincumscripției Nr. 24

Pezentarea programului electoral

Alegeri în Parlamentul RM 24 februarie 2019